Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πρόβειο με κριθαράκι στη γάστρα






Μία εύκολη, παραδοσιακή και πολύ νόστιμη συνταγή! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε πρόβειο κρέας καλής ποιότητας και να το μαγειρέψετε για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο!!  Αν σας αρέσει το πρόβειο κρεατάκι θα τη λατρέψετε!! Με 4 μόνο υλικά!! Τολμήστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!!







  • 4 μερίδες πρόβειο κρέας
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι- πιπέρι
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1 συσκευασία 500 γρ χυμό ντομάτας
  • χύτρα και γάστρα (για να τελειώσουμε το φαγητό μας, μπορείτε βέβαια να το τελειώσετε και στην χύτρα, αλλά  προτιμώ τη γάστρα)


  •   Αρχίζοντας το φαγητό μας, παίρνουμε μια χύτρα για να τσιγαρίσουμε το κρέας μας .Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη χύτρα και προσθέτουμε το κρέας, το οποίο το τσιγαρίσουμε καλά! Όταν θα έχει τσιγαριστεί το κρεατάκι μας, το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τον χυμό ντομάτας τον οποίο με γρήγορες κινήσεις τρίβουμε στον πάτο του σκεύους για ένα λεπτό περίπου. Μετά από ένα λεπτό περίπου προσθέτουμε νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας.
    Κλείνουμε με το καπάκι και ρυθμίζουμε τη χύτρα στο πρόγραμμα με το κρέας . Τώρα, αφού έχετε προθερμάνει τον φούρνο, μεταφέρετε το φαγητό σας στη γάστρα και προσθέστε το ζυμαρικό μας. (Προσθέστε παραπάνω νεράκι, μόνο αν χρειαστεί για να βράσει το κριθαράκι μας!!)
    Τα κρέατα στα ΜΑΖΙ markets προέρχονται από τα ιδιόκτητα  σφαγεία στην Χαλκηδόνα Θεσ/νικης ,γιαυτό είναι πάντα φρέσκα και εκλεκτά .
  •  Δείτε  περισσότερες προσφορές ΜΑΖΙ markets εδώ http://mazimarkets.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου